ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 59€.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Daily Outfit
Posted in

Ντύσιμο για επιτυχία: Πώς τα ρούχα επηρεάζουν την απόδοσή μας

Posted in

Αυτό που φοράτε μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη και τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες, ακόμη και τα επίπεδα ορμονών και τον καρδιακό ρυθμό

Η παλιά συμβουλή να ντύνεσαι για τη δουλειά που θέλεις, όχι για τη δουλειά που έχεις, μπορεί να έχει ρίζες περισσότερο από το πώς σε αντιλαμβάνονται οι άλλοι – πολλές μελέτες δείχνουν ότι τα ρούχα που φοράς μπορεί να επηρεάσουν την πνευματική και σωματική σου απόδοση. Αν και τέτοια ευρήματα σχετικά με τη λεγόμενη περίκλειστη γνώση προέρχονται κυρίως από μικρές εργαστηριακές μελέτες που δεν έχουν ακόμη αναπαραχθεί ή διερευνηθεί στον πραγματικό κόσμο, ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών υποδηλώνει ότι κάτι βιολογικό συμβαίνει όταν φοράμε μια κομψή στολή και νιώθεις νέος άνθρωπος.

Αν θέλετε να είστε άτομο με μεγάλες ιδέες στη δουλειά, ταιριάξτε. Μια έρευνα τον Αύγουστο του 2015 στο Social Psychological and Personality Science ζήτησε από τα υποκείμενα να αλλάξουν σε επίσημα ή casual ρούχα πριν από τα γνωστικά τεστ. Το να φοράτε επίσημη επαγγελματική ενδυμασία αύξησε την αφηρημένη σκέψη—μια σημαντική πτυχή της δημιουργικότητας και της μακροπρόθεσμης στρατηγικής. Τα πειράματα δείχνουν ότι το αποτέλεσμα σχετίζεται με αισθήματα δύναμης.

Η άτυπη ένδυση μπορεί να βλάψει στις διαπραγματεύσεις. Σε μια μελέτη που αναφέρθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στο Journal of Experimental Psychology: Γενικά, οι συμμετέχοντες φορούσαν τα συνηθισμένα τους ρούχα ή φορούσαν κοστούμι. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι που περιελάμβανε διαπραγματεύσεις με έναν συνεργάτη. Εκείνοι που ντύθηκαν πέτυχαν πιο κερδοφόρες συμφωνίες από τις άλλες ομάδες.

Ακολουθήστε μας
TOP

ΚΑΛΑΘΙ 0